"" voor mij - voor jou: bramen plukken

vrijdag 14 september 2012

bramen plukken

Vóór ik bramen ga plukken eerst nog een een reactie op de reacties van mijn vorige bericht. Ik ben blij dat ik niet het enige rupsje nooitgenoeg ben wat betreft lege blaadjes…… ik merk dat ik hier in goed gezelschap ben. Er waren ook een paar (hele vriendelijke) verzoekjes om een werkbeschrijving/patroon van het doosje…….goed nieuws…..het komt eraan…….slecht nieuws………ik weet nog niet wanneer…….  Maar ik weet wel zeker dat ik nog meer van dat soort boekjes in een doosje wil maken en dan kan ik gelijk wat foto’s maken voor een uitleg.


Dan de bramen. Tja, ik was al langer van plan dit photoshopdingetje op deze dag te plaatsen en heb dan ook niks anders voorbereid, maar nu twijfel ik….. eigenlijk vind ik het niet meer zo leuk…..
Ik ben niet helemaal tevreden over de kleur (die er haast niet in zit, maar toch….) en dat gedichtje….het komt uit hetzelfde boekje als dit: klik (dit was het liedje voor september).
Nou ja, wat kan het me ook schelen, ik ga er niet verder over nadenken, want als ik nóg langer wacht is het bramenseizoen helemáál voorbij en een bramenliedje in kersttijd is ook zo raar….

bramen-plukken

 en voor de goede orde nog even de herkomst van ‘t één en ‘t ander:

bramen-plukken-2

 groetjes van
Evelyn

Pin It!

6 opmerkingen:

Yvonne zei

Mmmmmmmmmm! Ziet er lekker uit, leuk gedichtje!
Maak je ook jam van de bramen?
Neem 1 kg braam, 800 gram geleisuiker, sap van 1 citroen. Doe braam en citroen in een pan, voeg ik delen de geleisuiker toe en blijf goed roeren totdat het aan de kook is. Rustig 4 minuten laten doorkoken, daarna door een groentezeef om de pitjes eruit te halen. Vul goed schoongemaakte potten tot net iets boven de rand, in 1 draai de deksel erop en op z'n kop zetten om te ontluchten. Als het dan winter is, smul jij nog lekker van deze zomerse tractatie, eet smakelijk!
Groetjes van Yvon

Tante Jannie zei

Wat tof dat je de werkbeschrijving van het doosje gaat plaatsen! Ik kijk er echt naar uit en het maakt niet uit als het iets langer duurt want dan is het nog leuker als we er uiteindelijk mee aan de slag kunnen!

Betsy zei

Wat een leuk gedichtje!
Bramen plukken hoort er inderdaad echt bij. Emmers vol plukten wij vroeger. En nu doet mijn dochter dat. Ik las toevallig net een berichtje daarover op haar blog :)

Fijn dat je een werkbeschrijving van het doosje gaat maken. Ik zie het vanzelf wel een keer langs komen...

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

KnutzEls zei

Kon vanochtend de verleiding niet weerstaan, dus kocht ik een doosje met van die lekkere sappige bramen. Heb helaas geen tuin vol struiken, vandaar. Als ik ze vanavond opeet, zal ik aan dit gedichtje denken.

Maddy zei

Hii..leuk dat je een werkbeschrijving gaat maken (kan ik eindelijk mijn lieve gezicht afzetten:-)..is niks erg als we er op moeten wachten hoor, wat in het vat zit...nou jeweetwel..
Mooi versje, doet me aan mijn moeder denken...die was altijd een kei in het opzeggen van allerlei versjes, als je maar een woord riep, wist zij er wel een versje bij! Grtzz..Maddy

Jeanine zei

Wat fijn dat je ons de werkbeschrijving voor het hoesje gaat geven. We kijken er naar uit.

Groetjes,
Jeanine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...