"" voor mij - voor jou: een oud nieuw speeltje

woensdag 20 juni 2012

een oud nieuw speeltje

De laatste tijd zie je steeds vaker oude typemachines opduiken.
 Leuk…..en vintage……..maar waarom zou je er één willen hebben? Ik kon nog even geen reden bedenken er ook één te willen bezitten en dat gaf rust…want zie er maar eens eentje op de kop te tikken, dat is nog niet zo eenvoudig (ik ben niet zo van kopen op marktplaats enzo….).

Maar ja, er komt altijd een moment dat je iets verzint waarbij je nou juist eigenlijk  zo’n authentieke tiepmasjien heel erg goed zou kunnen gebruiken.
Dan ga je hier en daar eens wat navragen. Bij de meeste mensen is zo’n apparaat allang naar de kringloop gebracht (of erger…..bij het grof vuil gezet!!).

Er was nog één kans: iemand in de familie die graag verzamelt, voornamelijk computers, maar hij zou eens gaan snuffelen op zolder…..

En zo gebeurde het dat hier gisterenavond een koffertje werd binnengebracht:

koffertje-1

Alleen al de binnenkant van de deksel was geweldig!

koffertje-2

En daar was het masjien!

koffertje-3

Geweldig toch……. ☺
Alles zat erbij, zelfs een nieuw lint:

koffertje-4

Ik had nog wel even de gebruiksaanwijzing nodig……

koffertje-5

En nu maar eerst gaan oefenen, helemaal vergeten hoe zwaar het typt vergeleken met een toetsenbord, 10 vingers blind is ook een vaardigheid die ik niet meer beheers……

koffertje-6

Maar ik ben er blij mee, zelfs als het koffertje dicht is ☺

koffertje-7

Groetjes van
Evelyn

Pin It!

6 opmerkingen:

Pleuntje zei

Prachtig en wat ga je er mee doen ? Nostalgie, ik zie mezelf nog zitten als klein meisje zijnde, ik was er net zo blij mee als ik nu met mijn Pc ben. X

Ans zei

Wat leuk, ik hou wel van die oude spullen. Ik heb op zo'n machine heel wat rekeningen getypt. En denk nog heel vaak als ik nu een foutje maak" wat was dat vroeger toch een getob".

joke zei

Zou Tipp-ex nog bestaan? Met dat soort 'correcties' wordt het echt authentiek ;-). Wat heb ik een potjes van dat spul versleten vroeger.

ida zei

wat leuk zeg, een dergelijk machientje had ik vroeger ook..

groetjes Ida

Willy zei

Wat een leuke en helemaal compleet. Ik zou er best nog eens op willen schrijven, maar geef toch de voorkeur aan de pc.
Groetjes,

Janine zei

hahaha, en wat doe je ermee? Kijken, deco, gebruiken?? Leuk hé die nostalgie, ik zie me nog zitten bij scheidecker, blind typen leren.... boh wat ben ik oud ☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...